Пређи на садржај

Веселин Вујовић

Извор: Викицитат
Веселин Вујовић (2016)

Веселин Вујовић (Цетиње, 18. јануар 1961) бивши је југословенски и црногорски рукометаш, а садашњи рукометни тренер.

Цитати[уреди]

„Још када им је призната рукометна лига доле, желео сам да је освојим са српским тимом. Рекао сам: Дајте ми екипу у Митровици, да победим Косово. Исто је и сад. Пустите их да се баве спортом. Доћи ће дан када ће морати да се одигра Србија - Косово. Не знам да ли ћу доживети да то буде без крви и лудила, матор сам. Али зарад ових млађих - изађи, победи их, покажи да си бољи и нек' иде живот.”


„Без обзира на сав труд, Косово смо изгубили. Не може неко њима да прода њиву па да у кафани у Чачку наручује „Ој, Косово“. Оно се не брани из Србије, већ доле. Никад неће бити новог референдума, и онда мораш да прихватиш ствари.”


„Покојни Зоран Ђинђић је лично долазио три пута у Шабац да би ме ангажовао. Имао сам чланску карту са бројем 37. Ваљда му је требало људи који нешто умеју и знају, а ја демократа. Тада су врло популарни били радикали, па се правила коалиција да се победе. Нисам се слагао са њиховом политиком, али ако толики људи за њих гласају, можда моја политика није добра. Пустите их да буду на власти, па нек' их пљује онда онај ко их је изабрао ако не ваљају.”


Ђоковић је бољи амбасадор од Вучића и многих других који нас представљају у свету. Највећи спортиста кога смо икада имали!”