Пређи на садржај

Верица Калановић

Извор: Викицитат
Верица Калановић (2008)

Верица Калановић (19. јул 1954) је српски политичар.

Цитати[уреди]

„Коалиције се праве у два или три нивоа, када једна групација изађе пред друге групације и наступају као једна.”


„Ми у преговоре око нове владе улазимо срцем, а не калкулантски.”


„Логично је да запослени у администрацији, а то значи министри, њихови помоћници и други запослени у министарствима деле судбину економског стања у држави. Односно, да им са порастом бруто домаћег производа буду повећане и плате.”


„Моја оставка на функцију министарке за Национални инвестициони план (НИП) је морална одлука. Нисам могла да наставим да седим у влади која је на такав начин сменила лидера моје странке, са којим делим идеале и који није урадио ништа лоше осим што је јавно рекао истину, уместо да је повлачи по кулоарима. Г17 плус ће наставити да подржава владајућу коалицију и у Влади и у Скупштини, јер желимо стабилност Србије.”


Мирко Цветковић као личност никада није био наша тема. Примедбе које су изнете односиле су се на рад Владе Србије и начин доношења одлука, на потребу да се ради енергичније и ефикасније. Премијер је и сам изнео све те констатације. Лично сматрам да је Млађан Динкић положио политичку жртву да се би се ствари и на том пољу покренуле.”


„Оно што је најважније, одлучили смо да наставимо даље. Јер, Уједињени региони Србије у претходном периоду немају разлога да се стиде, већ напротив - имају много резултата које су оставили на територији целе Србије, имају много квалитетних људи, и много идеја које ће бити настављене.”