Пређи на садржај

Бранко Ружић

Извор: Викицитат
Бранко Ружић (2018)

Бранко Ружић (14. децембар 1975) је српски политичар.

Цитати

[уреди]

„Позив омладине ДСС-а [посланицима да се тестирају на наркотике] је политички маркетинг. Наркоманија јесте пошаст овог друштва, али је већа пошаст незнање и некомпетенција већине посланика владајуће коалиције у парламенту. Сви посланици СПС-а тестираће се ако буде требало, јер ми сви живимо здравим животом. Бојим се само да ће, ако се дозволи ово тестирање, следећи корак бити инсистирање да и хомосексуалци имају своје представнике у парламенту.”


„Принципијелна политика СПС-а из последње деценије 20. века доживела је у овим тешким данима пун легитимитет свих релевантних политичких фактора у Србији, доказујући да се, без обзира шта су неки раније мислили, држава може одбранити једино на тај начин.”


„Док Чанак признаје Устав РС, мислим да се све може схватити као шала или провокација.”


„Једина реална и рационална квалитативна компонента неког будућег организовања странке јесте и подмлађивање.”


Вујошевић је једина опозиција у Србији и има право да критикује власт.”


„Тачно је да Ивица Дачић, лидер социјалиста, понекад има улогу громобрана, али сигуран сам да он најбоље зна ко су громови и муње. [...] На срећу, медији не одлучују о „дебљини“ политичког леда у СПС-у, већ искључиво чланство и руководство.”


„Ако је Косово и Метохија колевка српства, онда су Врање и југ Србије колевка Социјалистичке партије Србије. Колевка без које нико ко буде на власти у неком будућем периоду неће моћи да сачува Србију.”