Пређи на садржај

Бајрам Реџепи

Извор: Викицитат
Бајрам Реџепи (2004)

Бајрам Реџепи (3. јун 1954 — 21. август 2017) био је албански политичар са Косова и Метохије и председник прве Владе Косова (ПИС) (2002-2004), а потом и министар унутрашњих послова у Влади Републике Косово и једнострано проглашене и делимично признате Републике Косово (2010-2014).

Цитати[уреди]

„Надимак ми јесте био 'Терориста', али то је било само у шали.”


„Ми ћемо заједно са УНМИК-ом, учинити све да буде слободе кретања и сигурности за све. Да би се то постигло, потребно је имати потпору од српске етничке заједнице и она треба да допринесе да се створе добри међусобни односи, јер ми не можемо живети један поред другог, само да би кудили једни друге.”


„Данас сам тражио да се додатно појачају мере безбедности на северу Косова, како би људи својевољно одлучили хоће ли учествовати на изборима.”


„Ми знамо да је Косово водило ослободилачки рат, цивилно друштво се поштовало током рата, али ако је неки појединац починио неки злочин нека одговара лично, не као ОВК, не као покрет који се борио за ослобођење.”


„Возачи који не желе да пререгиструју своја возила на РКС или КС моћи ће да користе таблице као сувенир, а аутомобил као кокошарник.”