Пређи на садржај

Анџелина Џоли

Извор: Викицитат
Jolie (2014)

Анџелина Џоли, пуно име Анџелина Џоли Војт (енгл. Angelina Jolie Voight, 4. јун 1975) америчка је филмска и телевизијска глумица, редитељ, манекенка и амбасадор добре воље Високог комесаријата УН за избеглице.

Цитати[уреди]

„Наравно, све су то босанске жене. И процењује се да је то максималан број жртава силовања. Зато кажемо до 50.000. То су процене УН-а и ЕУ-а. Људи у Босни проценили су да је више од 40.000 жртава. Знам, та је бројка врућа у политици. Политичари је често и надувају. Но у стварности, свака је силована жена жртва превише. Коа што знате, и то је био део рата. Да, било је жртава на свим странама и зато су људи у Хагу са свих страна. Кад питате коју војску приказујемо, показујемо отпор муслимана. У цивилној су одећи, а не у униформама јер углавном нису имали новца за униформе. Један од глумаца у филму носи ратну униформу свога брата. Подаци су аутентични. Но ово није документарац, него уметничка интерпретација. Дала сам све од себе, али рат има много лица, посебно овај рат. Надам се да ће се снимити филмови који ће приказати све стране, елаборирати ову тему на више начина и донети различите приче. Дали смо све од себе.”


„У животу је најбитније да схватите ко сте. Да се дистанцирате од своје породице, партнера и да схватите ко сте, шта желите у овом животу и шта вам је потребно да будете срећни без свих људи. Када то схватите, све можете да урадите. Нема немогућег за вас и све је лакше. [1]


Референце[уреди]

Спољашње везе[уреди]