Пређи на садржај

Андреј Фајгељ

Извор: Викицитат

Андреј Фајгељ (12. мај 1978) је српски филолог, доктор француског језика и књижевности и доцент на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу.

Цитати[уреди]

„Тако смо од двопартијског система који су планирали да нам уведу по америчком моделу на крају завршили одакле смо и кренули, на титоистичком моделу. Добили смо једну партију, леву, несмењиву и тоталитарну. У складу са тим неистомишљенике опет проглашавају за реакционаре, фашисте и народне непријатеље.”


„Мене је хапсила елитна јединица за борбу против организованог криминала, надлежна за најопасније криминалце, мафију, мреже педофила, али ето, и починиоце вербалног деликта на недељном одмору са породицом.”


„Бриселски споразум је његова прва и највећа издаја, на којој се заснивају све остале. Ту је на самом почетку своје власти направио заокрет и преузео штафету сервилности од Тадића, и са њом отрчао даље него што би се Тадић икада усудио.”


„Срећом, за Бриселски споразум се још увек не зна ни да ли је уставан, ни да ли је важећи, он почива искључиво на личној власти Александра Вучића. Кад ње не буде било, неће бити ни споразума.”