Пређи на садржај

Алис Бејли

Извор: Викицитат
Алис Бејли

Алис Ен Бејли (16. јун 1880 – 15. децембар 1949) је била писац више од двадесет четири књиге о теозофским темама и био је један од првих писаца која је користила термин Њу ејџ.

Цитати[уреди]

„Он ће се поново појавити и водити човечанство у цивилизацију и стање свести у коме ће исправни људски односи и светска сарадња за добро свих бити универзални кључ.”


„Нико никада није спасен теологијом, већ само живим Христом, и то кроз пробуђену свест о Христу у сваком људском срцу.”


„Треба, дакле, направити бољи образовни систем... на начин да се разбију баријере, уклоне предрасуде и да се детету у развоју да обука која ће му омогућити да, када одрасте, живи са другим мушкарцима у слоге и добре воље. То се може учинити ако се развије стрпљење и разумевање и ако просветни радници схвате да „где нема визије, народ гине“.”


„Једног дана ћемо сви бити слободни. Расна мржња ће изумрети; држављанство ће бити важно, али човечанство у целини много више. Границе и територије ће заузети своје право место у човековом размишљању, али добра воља и међународно разумевање ће бити важнији. Верске разлике и секташке несклоности морају на крају нестати...”


„Ухапсите сваку невољну мисао; истресите сваку критичну акцију и научите себе да волите сва бића – не у теорији, већ на делу и истини.”


„Људи немају појма колико – објективно говорећи – повећавају потенцију болести сталном усмереном мишљу коју на њу троше и пажњом коју посвећују оном делу у коме се налази невоља.”


„Срећа је и срећна ствар што кремација постаје све више правило. Ускоро ће сахрањивање у земљи бити противзаконито, а кремација ће се примењивати, и то као здравствена и санитарна мера.”


„Како ове погрешне идеје одумиру, концепт пакла ће избледети из човековог сећања, а његово место ће заузети разумевање закона који чини да сваки човек ради своје спасење на физичком плану, што га води да исправи неправде. које је можда починио у својим животима на Земљи, и што му омогућава да на крају „очисти сопствену плочу“.”


„Млади ће у будућности бити научени да мисле о себи у односу на групу, на породичну заједницу и на нацију у коју их је судбина ставила. Они ће такође бити научени да размишљају у смислу односа према свету и своје нације у односу на друге нације.”


„Један од наших непосредних образовних циљева мора бити елиминација такмичарског духа и замена задружне свести.”


„Нове истине... лебде на хоризонту људског ума... Велико комешање и кретање се дешава. Свет... кипи као одговор на прилив духовне енергије.”


„Смрт је, како је доживљава људски ум, бол и туга, губитак и несрећа, радост и невоља, само зато што се човек још увек поистовећује са животом слике, а не са животом и свешћу духа.”


Мухамед је био учитељ, а не учитељ хришћана. Такође нам је рекао да Он има и другу страну, али то су они који намерава да учине оно што намерава за хришћанина. Можда Га не називају Христом , али имају своје име за Њега и следе Га истински и верно као и њихова западна браћа.”


„Кључ за невоље човечанства био је узети, а не дати, прихватити и не поделити...”


„У време пуног месеца јуна 1945. године, током соларног циклуса Водолије, Христ је са пуном свешћу и великом посвећеношћу преузео своје задатке и одговорности као инструктор и вођа.”