Пређи на садржај

Александра Пријовић

Извор: Викицитат

Александра Живојиновић (рођ. Пријовић; 22. септембар 1995) је српска певачица, глумица и предузетница.

Цитати[уреди]

„Васпитана сам тако да, у коју год државу одем, најважније буде какав је неко човек. Свака држава је за мене посебна – у Босни волим да слушам севдах, кад сам у Хрватској пустим Оливера Драгојевића, у Загребу имам омиљени ресторан у који волим да одем. С обзиром да се све ово догађа у Хрватској је некако… Ја сам одрасла овде.”


„Мислим да су људи који знају поносни на мене. Поготово они који су са мном ишли у школу и дружили се. Кад негде прочитам "српску певачицу"... Ја бих то избацила. Не волим да кажем да сам било чија, ја сам певачица свих и волим све. Не желим да ме ико присваја и говорим "само наша". Где год да дођем публика ме супер дочека и осећам се као да сам одрастала у свакој од тих држава.”


„Иако никада не демантујем новинске натписе, у овом случају имам велику потребу да вам се обратим везано за текст који је јуче изашао, где се наводи да не желим да се декларишем као српска певачица. Сви врло добро знају да сам ја Српкиња која је одрасла у Хрватској. Моја породица вуче порекло из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине, као и многе породице на нашим просторима. Изјава коју сам дала је потпуно извучена из контекста, а можда са моје стране лоше искомуницирана јер сам желела да кажем да сам неко ко се осећа као код куће у свим овим републикама. Музика треба да нас спаја, а не раздваја. Жао ми је што је порука заједништва и љубави пренесена лоше - никада се не одричем свог. Знам да ћете разумети.”