Пређи на садржај

Џорџ Х. В. Буш

Извор: Викицитат
Bush (1989)

Џорџ Херберт Вокер Буш (12. јун 1924 — 30. новембар 2018) био је амерички политичар који је био 41. председник САД (1989—1993). Пре него што је постао председник, Буш је био 43. потпредседник САД од 1981. до 1989.

Цитати

[уреди]

„Морамо деловати на основу онога што знамо. Узимам за водиља наду свеца: у кључним стварима, јединство; у важним стварима различитост; у свему, великодушност.”


„Свима који жале за сином, братом, мужем, оцем, пријатељем — могу само да вам понудим захвалност једног народа, јер је ваш вољени служио својој земљи са одликовањем и чашћу.”


„Размислите о сваком проблему, сваком изазову са којим се суочавамо. Решење за сваки почиње образовањем.”


„Нема ништа испуњеније него служити својој земљи и својим суграђанима и чинити то добро. И од тога зависи наш систем самоуправе.”


„Ово је веће од политике; овде се ради о спасавању живота, и морам признати да добијам огроман ударац од тога.”


„Не волим броколи и не волим га од малена и мама ме је терала да га једем. А ја сам председник Сједињених Држава и нећу више да једем броколи.”


„Америка никада није у потпуности сама осим ако се не бави високим моралним принципима. Ми као народ данас имамо такву сврху. То је учинити љубазнијим лице нације и блажим лицем света.”


„Председник није ни принц ни папа, а ја не тражим прозор у људске душе. У ствари, жудим за већом толеранцијом, опуштеношћу у ставовима и начину живота једних других.”


„Морамо деловати на основу онога што знамо. Узимам за водиља наду свеца: у кључним стварима, јединство; у важним стварима различитост; у свему, великодушност.”