Пређи на садржај

Јоргованка Табаковић

Извор: Викицитат
Јоргованка Табаковић (2012)

Јоргованка Табаковић (21. март 1960) је српска политичарка.

Цитати[уреди]

„Влада не може да буде и порезник и развојна банка и зеленаш и онај кога ћете молити за динар из НИП да бисте изградили неку халу или болницу.”


„Није све у мудрости лисице, нешто је и у глупости кокошака.”


Тома ми је и поуздан пријатељ и искрена другарица.”


„Грађанима се сервирају у Фотошопу обрађени резултати власти.”


„Могу да вам кажем да ми се здравствено стање погоршало од када сам видела цифре у буџету.”


„Сви ме питају да ли смем да се љубим, а ја кажем – питање је да ли желим, а не да ли смем? Као да ја не одлучујем о себи. А за Вас је здравије да се не љубите са мном – можда Вам се допадне!”


„Ја сам своју политичку функцију у странци замрзла. Још ако Вам се не свиђа и то што имам плаве очи, Ви заиста имате проблем с укусом.”


„Ја сам се са својим тимом зарекла на успех и не држим ону религиозну дијету која каже - једем све и молим Бога да ослабим.”


„Мислим да је Чедомир Јовановић одлучио да престане да се бави политиком. Изнео је, без извињења на изразу - такву глупост, која је проверљива у документацијама "Металс банке" и НБС. [...] Када вам он каже "добро јутро", ви се спремајте за спавање - јер тај човек лаже безочно.”


„Треба да штедимо, али да се не понашамо као попови који народу саветују пост, а сами имају масне бркове једући прасетину.”


„Србија има два избора – први је да успе и други је да успе. На том путу обавезног успеха допринос сваког од нас је изузетан.”


„Стабилност нисмо измислили ми. И ми као и ви живимо на истој планети и не знам ко то не осећа раст.”


„Методологија неког новинара и методологија оног ко купује [месо] у Београду и Лесковцу и Нишу, јесте једна од методологија. Али она која укршта све потребе, све цене, сва места и сва достигнућа, јесте методологија коју примењује Народна банка.”


„Што би рекао Меша Селимовић - док чекам да бију, боли унапред. Ја не бих да се бојим унапред, него бих да будем спремна за све што се дешава, а показујемо колико смо спремни.”