Тоше Проески

Извор: Викицитат
Тоше Проески (2007)

Тодор Проески (25. јануар 1981 — 16. октобар 2007) био је македонски вишежанровски пјевач и текстописац цинцарскога поријекла.

Цитати[уреди]

„Музиком се бавим из чисте љубави, певам од кад знам за себе. Мислим да би без музике мој живот био потпуно празан и бесмислен!”


„Баладе су мој заштитни знак јер мислим да помоћу њих могу најлакше да пренесем емоције својој публици. То не значи да не волим и брже ритмове, али лаганице су ми ипак број један!”


„Моја публика је за мене највећа радост. За њих пјевам и живим и знам зашто ме воли јер се никада не штедим и за цеену, да паднем у несвест послије концерта од умора. Апсолутно се не штедим кад је у питању музика и публика. На моју срећу (или нечију несрећу), ја и моји обожаватељи дишемо као једно.”


„Знам да сам заљубљен кад телефоном разгворарам с вољеном особом и возим, а не знам куда заправо идем. Једном кад сам причао с драгом особом, цео сат сам возио и кад сам завршио разговор, уопште нисам знао камо сам стигао. Бити заљубљен је најбољи осећај… И за то треба живети!”


„Свака, али свака жена на овом свету заслужује, да у очима бар једног мушкарца у једном трену, у једној секунди, па макар то било само једном у животу, осети да је најпожељнија жена на свету и ако ми цели живот прође у томе, знат ћу, да га нисам узалуд потрошио.”


„Мени је незамисливо да неко ко може да пружи нешто онима који имају мало или нимало, затвара очи и не пружа руку.”


„Да имам велику моћ, макар и на кратко, учинио бих да нестане мржња и зло, да људи међусобно дијеле љубав.”


„Упозорење младима: Будите јаки у сваком погледу! Највећа борба је борба са самим собом. Издржите и ставите на испит свој карактер. Не пустите ничему.”


„Без обзира на то што кажу да је скромност врлина глупих људи, не слажем се с тиме. Скромност је врлина добрих људи.”


„Верујем у Бога и једино се њему могу захвалити за дар који имам, јер ово што радим сматрам мисијом коју Он извршава преко мене. Ја сам само марионета.”


„Мени је најважније да моја публика зна да направи разлику између истине и лажи, тако да не бих морао увек да се правдам.”


„Звезде не постоје, осим оних на небу. Ја само радим свој посао, а што сам популаран само ме чини успешним.”