Пређи на садржај

Телевизија

Извор: Викицитат
Паметни ТВ

Телевизија је телекомуникацијски систем за емитовање и примање покретних слика и звука са великих даљина.

Цитати

[уреди]

„Ракете које су омогућиле свемирске летове су напредак који је, више од било које друге технолошке победе у двадесетом веку, био утемељен у научној фантастици... Једна ствар коју ниједан писац научне фантастике није замислио, међутим, колико ја знам, јесте да ће људи на Земљи гледати слетање на Месец путем телевизије. (Исак Асимов)”


„Мрзим телевизију. Мрзим је исто колико мрзим и кикирики – међутим, никако не могу да престанем да једем кикирики. (Орсон Велс)”


„Открила сам да је телевизија много тежа дисциплина од филма. (Кејт Винслет)”


Револуција ће се преносити на телевизији. (Снуп Дог)”


Кафа и телевизија: права комбинација. (Бора Дрљача)”


„Демократска цивилизација ће се спасити само ако језик слике учини подстицајем за критичко размишљање — а не позивом на хипнозу. (Умберто Еко)”


„То је медиј забаве који омогућава милионима људи да слушају исту шалу у исто време, а да ипак остану усамљени. (Томас Стернс Елиот)”


„Гледање насиља у филмовима или ТВ програмима стимулише гледаоце да имитирају оно што виде много више него да се виде уживо или на ТВ вестима. У филмовима се насиље снима са савршеним осветљењем, спектакуларним пејзажима и успореним снимцима, што га чини чак и романтичним. Међутим, у вестима јавност има много бољу перцепцију о томе колико ужасно насиље може бити, а користи се са циљевима који не постоје у филмовима. (Стивен Спилберг)”


„Један од великих доприноса телевизије је то што је вратила убиство у дом, где му је и место. (Алфред Хичкок)”