Пређи на садржај

Тед Банди

Извор: Викицитат
Теодор Роберт Банди (1978)

Теодор Роберт Банди (24. новембар 1946 - 14. јануар 1989), рођен као Теодор Роберт Кауел, је био амерички серијски убица и силоватељ.

Цитати

[уреди]

„Ја сам најхладнији курвин син којег ћете икада упознати.”


„Фактор који је готово неопходан за овакво понашање је мобилност савременог америчког живота. Живећи у великим центрима становништва и живећи са пуно људи, можете се навикнути на опхођење са странцима. То је фактор анонимности и има двоструки ефекат. Пре свега, ако сте међу странцима, мање је вероватно да ћете их се сећати, или вам је стало до тога шта раде или шта би требало или не би требало да раде. Ако треба или не треба да буду ту. Друго, готово сте условљени да се не плашите странаца. Мобилност је овде веома важна. Као што смо видели... модус операнди појединца се кретао на велике удаљености у покушају да закамуфлира оно што ради. Померајући ове удаљености, успео је да искористи фактор анонимности.”


„Ти си као рибар који годинама пеца и хвата малу рибу. Понекад средња риба. Имаш среће и добијеш велику рибу. Али знате да испод постоји права велика риба која увек побегне. Ви и ваша група ћете добити много серијских убица и они ће вам помоћи. Али са правим добрима, једини начин да сазнате шта се дешава под водом је да одете под воду. Рибар се удави идући под воду. Али могу те одвести тамо а да се не удавиш. Ако ти верујем. И ако одлучим.”


„Наравно, љутим се. Постајем веома, веома љут и огорчен. Не волим да ме затварају због нечега што нисам урадио, и не волим да ми је одузета слобода, и не волим да ме третирају као животиње, и не волим да људи шетају около и гледају ја као да сам нека врста чудака, јер нисам.”