Стив Џобс

Извор: Викицитат

Стивен Пол Џобс (24. фебруар 1955 — 5. октобар 2011) био је један од оснивача и главни руководилац Епла.

Цитати[уреди]

„Омиљена ствар у моме животу не кошта ништа у новцу. Стварно је јасно да је највреднији ресурс који свакако поседује у ствари време.”


„Бити најбогатији човек на гробљу не значи ми ништа… Лећи увече у кревет са мишљу да си урадио нешто сјајно, то ми је битно.”


„Веома је тешко дизајнирати производ за одређену групу. Често људи не знају шта желе док им то не покажеш.”


„Мораш веровати у нешто – себе, судбину, живот, карму, било шта. Овај приступ ме никада није напуштао и променио ми је живот.”


„Ништа ми се не може улепшати као имејл непознате особе која је управо купила iPad у Уједињеном Краљевству и прича ми о томе како је најбољи производ који је икада донео кући. То ме гура напред. То ме је држало пре пет година, и пре десет година када су ми се врата затворила. И то ће ме држати у наредних пет година, шта год да се деси.”


„Иновативност представља разлику између вође и следбеника.”


„Не може само питати кориснике шта је то што они желе и онда се трудити да им то и даш. Док ти то направиш, они ће пожелети нешто друго.”


„Наш циљ је да направимо најбоље уређаје на свету, не да будемо највећи.”


„Ако то још увек нисте нашли, наставите да тражите. Немојте се задовољити. Као што је то случај са свим стварима срца, знате када да пронађете. Као и у свим сјајним везама, с’ годинама постаје све боље и боље.”


„Јапанци су јако интересантни. Неки људи мисле да они копирају ствари. Ја не мислим више тако. Ја мислим да они у ствари поново измишљају ствари. Они дођу до нечега што је већ измишљено и проучавају га док га не буду детаљно разумели. У неким случајевима они га на крају разумеју боље него његов оригинални изумитељ.”


„Нико не жели да умре. Чак и они који желе у рај не желе да умру да би отишли ​​тамо. А ипак, смрт је дестинација на коју ћемо сви отићи. Нико не може побећи. И тако треба да буде, зато што је смрт вероватно најбољи изум живота.”


„Дизајн је занимљива реч. Неки људи мисле да дизајн значи како нешто изгледа. Али наравно, ако погледате дубље, то је заправо како нешто ради.”


„У основи, нисам се вратио у Епл да се обогатим. Био сам јако срећан у животу и већ сам био богат. Када сам имао 25 година моје богатство износило је око 100 милиона долара. Тада сам одлучио да не допустим да ми то упропасти живот. Нема начина да икада потрошиш толико богатство а ја не сматрам да је богатство нешто са чиме бих доказао своју интелигенцију.”


„Помисао да ћу ускоро бити мртав је најбоља ствар која ми је помогла у доношењу великих одлука у животу. То је зато што скоро све – сва туђа очекивања, сав понос, сав страх од срамоте и неуспеха – једноставно се склоне са пута када се суоче са смрти, остављајући само оно што је заиста важно.”


„Твоје време је ограничено, немој га трошити живећи нечији живот. Немој да допустиш да те зароби догма – живети како други мисле. Немој дозволити да бука туђих мишљења утиша твој унутрашњи глас. И најважније, имам храбрости да пратиш своје срце и интуицију. Они некако већ знају шта заиста желиш да постанеш. Све остало долази на друго место.”