Стиви Вондер

Извор: Викицитат
Wonder (1973)

Стиви Вондер, рођен као Стивленд Хардавеј Џадкинс, променио име у Стивленд Хардавеј Морис (13. мај 1950), је амерички текстописац, мултиинструменталиста и музички продуцент.

Цитати[уреди]

„Сви имамо способност. Разлика је у томе како га користимо.”


„Понекад помислим да бих волео да видим ... само да видим лепоту цвећа и дрвећа и птица и земље и траве. … Како је никад нисам видео, не знам како је видети. Дакле, у извесном смислу сам комплетан. Можда бих био непотпун да сам видео. Можда бих видео неке ствари које нисам желео да видим... лепоту земље у поређењу са уништењем човека. Видите, једно је када сте слепи од рођења, а ионако не знате како је видети, тако да је исто као да видите. Осећај виђења није онај који имам и није онај због којег бринем.”


„Већина касета ме се плаши.”


„Системски расизам може имати крај. Полицијска бруталност може имати крај. Економска репресија црних и смеђих људи може имати крај... Покрет без акције је покрет који стоји. Онима који кажу да им је стало: Крећите се више од уста. Померите ноге на биралишта, и користите руке да гласате... Животи црнаца су важни. И ово није још један дигитални, вирусни тренд, тренутак или хасхтаг, Да, сви животи су важни, али су важни само када су важни и животи црнаца.”