Пређи на садржај

Слободан Вуксановић

Извор: Викицитат

Слободан Вуксановић (2. мај 1965) је српски песник, есејистичар, преводилац и политичар.

Цитати

[уреди]

„Лидер радикала, знајући своју негативну репутацију, када жели неког политички да дискредитује и уништи, он га похвали.”


„Најскупља промашена инвестиција међународне заједнице у Југоисточној Европи је Зоран Ђинђић.”


„ТВ Пинк је још пре неколико година дефинисала своју судбину као поданичку и полтронску. На њихову несрећу, Србија ће после 28. децембра добити прву стварну демократску власт, а успостављање правне државе задаће коначан ударац онима који фалсификују званичне позиве америчке администрације за присуство Молитвеном доручку, што није ништа ново када сам ја у питању. И то није претња Пинку него обећање.”


„Министарство просвете и спорта је дужно да даје сагласност кад год се врши контрола здравља деце.”


„Ево, један пример. Пратио сам једног политичара, доста млађег од мене. Послао сам му, давно, неколико својих књига на поклон, иако се нисмо знали. Показао је велике џентлменске манире, позвао ме је телефоном и захвалио се. Рекао сам му тада да је он моја политичка симпатија и да му, ако настави тако, предвиђам највећи могући успех у политици. То је садашњи министар полиције Небојша Стефановић. Он је био једна лутка, политичка лутка у најбољем смислу те речи: млад, сладак, леп.”


„Навикао сам у 28 година политичког ангажмана да се многима сервирају овакви текстови када су кандидати за неке државне функције. Ја сам то неколико пута доживео, али први пут сада кад се не кандидујем ни за једну функцију на било којим од предстојећих избора.”