Пређи на садржај

Славица Ђукић Дејановић

Извор: Викицитат
Славица Ђукић Дејановић (2010)

Славица Ђукић Дејановић (4. јул 1951) је српска политичарка, лекарка и универзитетска професорка.

Цитати

[уреди]

Томислава Николића никада нисам доживљавала као пацијента, али он мене често доживљава као психијатра. Опседнут је професијом, мојом, својом, туђом, али ја у њему видим једног потпуно зрелог човека, мада се понекад из тактичких разлога понаша, по мојој оцени, недовољно адекватно.”


„Моја сећања на маршала Тита, не улазећи у потезе које је правио, позитивна су, јер је народ лепо живео, сви су имали аутомобиле, готово сви су ишли на летовања... Али, не знам како би се снашао у овим тешким временима.”


„Ако председник Србије Борис Тадић поднесе оставку, одлуку о датуму одржавања председничких избора донећу у консултацијама са свим потенцијалним учесницима изборне трке, посебно са лидером Социјалистичке партије Србијe Ивицом Дачићем.”


„Ивица Дачић мирно спава. Он је најбоље решење за Србију, политичар светског реномеа који од непријатеља прави пријатеља код нас и у свету. Због тога га његови политички противници омаложавају и тешко могу да прогутају пилулу истине.”


„Мало људи зна колико је Дачић племенит. Морам рећи да онакве какве су му очи – плаве, таква му је и душа.”


Војводина је место где се досељавају млади људи из читаве Војводине, пре свега, а и из Србије.”


„И даље се догађа да кад падне мрак одлазимо код психијатра, стидимо се да кажемо да нас боли душа, а онај ко има душу може да има и болест душе.”