Пређи на садржај

Санда Рашковић Ивић

Извор: Викицитат
Санда Рашковић Ивић (2015)

Санда Рашковић Ивић (8. јануар 1956) је српска политичарка, психијатар и психотерапеут.

Цитати

[уреди]

Ахтисаријев предлог нисмо добили због умјетничког дојма, због утиска – него због неких других ствари.”


„Ми смо у Ахтисарија одавно изгубили поверење. Залажемо се за наставак преговора, а да ли би Ахтисари имао образа да после свега наш преговарачки тим погледа у очи, о томе би морао да одлучи по својој савести.”


„Уз пуно поштовање речи Санџак, тај се део Србије зове Рашка. Да није тако, ја бих се презивала Санџаковић.”


„Да ли постоје ЛГБТ особе са националним осећањем које би на Паради поноса носиле мајице "Косово је Србија? Да ли би им учествовање на Паради било дозвољено?”


„„Београд на води“ је пројекат јако удаљен од реалности. То је футур други. Видећемо како ћемо се поставити, ако се тај пројекат уозбиљи. Када сам била млада и ја сам правила макете. […] Ја сам психијатар, не могу да причам о нереалним стварима сем у ординацији. Ми смо направили отклон од тога.”


„Идеје остају, а чак оснивач и највиши функционери могу да дођу и оду. Колико имам информације са терена, ми имамо у овом тренутку много већу гужву на улазу у странку него на излазу из ње.”


„Не знам да ли се Шешељ враћа само као јако болестан човек да се лечи и да проведе своје дане са породицом, или се враћа као осветник и као гроф Монте Кристо, што би јако могло да забрине и пољуља политичку сцену Србије.”


„Клатно Србије које је кренуло ка западу треба вратити на исток.”


„Представници власти у Србији требало би да уче од Украјине како се брани територија, пошто Украјинци много енергичније и преданије бране нешто што није њихово него што Србија чини у случају Косова, које је наше.”


„Крим и Косово се јако разликују. Они се не разликују само у једној ствари - то што се Русија крстила на Криму, а Србија на Косову. Тамо где се крстите, ту вам је завичај. Крим је био саставни део Русије неколико векова, а педесетих година га Никита Хрушчов просто дао Украјини када је то била једна држава.”


„Било би недемократски распуштати одборе који се залажу за коалиције са СНС-ом, јер их је доста.”


„Власт СНС-а је инаугурисала диктатуру страха и направила фетиш од насиља. Људи се плаше да ће бити кажњени ако не подрже вођу. Стално причају својим члановима: „Ако ми паднемо, и ви падате с нама“. Међутим, Андрић је рекао да „дођу времена када морају да проговоре и они који немају уста“. Верујем да је то време дошло.”