Пређи на садржај

Риши Сунак

Извор: Викицитат

Риши Сунак (12. мај 1980) је британски политичар, тренутни лидер Конзервативне партије Уједињеног Краљевства и у периоду од 2022. до 2024. премијер Уједињеног Краљевства.

Цитати

[уреди]

„Успео сам да почнем да мењам формуле финансирања, да се уверим да области попут ове добијају средства која заслужују, јер смо наследили гомилу формула од лабуриста које су гурнуле сва средства у сиромашна урбана подручја и које је требало поништити. Почео сам да радим на поништавању тога.”


„Сада, више него било када у нашој историји, биће нам суђено по нашој способности за саосећање. Наша способност да прођемо кроз ово неће се сводити само на оно што влада или предузећа раде, већ на појединачна дела љубазности које показујемо једни другима. Мали бизнис који чини све што може да не отпусти своје особље. Студент који ради продавницу за свог старијег комшију. Пензионисана медицинска сестра која се добровољно јавља да покрива неке смене у њиховој локалној болници. Када се ово заврши, и биће готово, желимо да се осврнемо на овај тренутак и присетимо се многих малих дела доброте које смо учинили ми и нама. Желимо да се осврнемо на ово време и да се сетимо како смо прво мислили на друге и понашали се пристојно. Желимо да се осврнемо на ово време и да се сетимо како смо, суочени са тренутком који је дефинисао генерацију, предузели колективни национални напор - и стали заједно. То је на свима нама.”