Рис Видерспун

Извор: Викицитат
Рис Видерспун (2014)

Лора Џин Рис Видерспун (22. март 1976) је америчка глумица и филмски продуцент.

Цитати[уреди]

„Имам историју, дугу историју да сам била стереотипна као жена од пет стопа и два, што је веома ограничавајуће. Толико сам се трудила да створим ликове који имају достојанство. И мислим да сви знају да имам веома про-женску поруку у свом послу — и у свом животу.”


„Знате, раније нисам разумела моду, доста тога, али сам потпуно разумела да сам драматург или сценариста и да одједном глумац изговори ваше речи и оживи их. То могу да разумем. Коначно, почињем да схватам ово.”


„Била сам уморна од снимања филмова у којима сам била једина главна женска улога на сету. Било ми је мука да гледам сценарије који имају главну женску улогу, лоше написане, али свака глумица у граду је желела ту улогу јер није било ничега другог.”


„Увек сам имала тенденцију да отворено износим своје мишљење. Било да су прикладна или не.”


„Ништа ми није важније од моје породице. Волим каријеру, али волим да будем мама. Ово је принцип са којим сам одрастала.”


„У једном тренутку сам почела да се питам да ли мој живот иде у правом смеру, и на свој ужас, открила сам да сам измакла контроли! Као да сам негде изгубила сценарио и да је мојим приватним романтичним комедијама недостајао срећан крај.”


„Одрасла сам у породици јаких жена, мајка и бака су ме научиле колико је важно високо самопоштовање и самопоуздање да сам способна за све, и колико су жене моћне.”


„Увек сам се трудила да не осуђујем људе на основу прича из друге руке.”