Пређи на садржај

Предраг Рајковић

Извор: Викицитат
Предраг Рајковић (2018)

Предраг Рајковић (31. октобар 1995) је српски фудбалски голман.

Цитати

[уреди]

„Нисам знао одмах да ћу бити голман. Прва два три тренинга сам био нападач, али пошто ме мрзео да трчим, стао сам на гол по угледу на мог оца. Пратио сам његове утакмице и ишао сам са њим на сва гостовања, волео сам да будем голман и као сви који тренирају фудбал желе да буду нападачи, играчи и дају голове. Временом сам схватио да то не могу да будем, да трчим и дајем голове, тако да сам се вратио на гол и постао сам голман.”


„На оца сам се угледао од самог почетка зато што је он био голман и сви су га ценили. Он је овде, у источном крају, био популаран голман и сви су знали за њега. Он је за мене увек био идол и увек ће бити идол као голман.”


„Увек се сетим како смо на другом терену играли срећно и безбрижно фудбал. Имао сам много другара, са некима сам остао у контакту, али сваки пут када дођем у Неготин причамо о тим данима када смо кренули да играмо фудбал и како смо били срећни и то је слика коју ћу заувек да памтим.”


„Та 2013. је била много лепа година за мене. Прво сам дебитовао за Јагодину против Партизана, па сам освојио Европско првенство, па сам дебитовао за А селекцију код Синише Михајловића и онда сам прешао у Црвену звезду. Све се то издавало у три месеца буквално. То је било незаборавно лето, а све је почело од марта. Била је утакмица са Партизаном па до краја августа. Био је то буран период и буквално га се не сећам. Све је прошло као трен.”


„Сада када дођем кући, чекају ме породица, жена и деца и са њима лако пребродим све. Када сам био млађи требало ми је мало више времена да то сварим и разумем да је то саставни део фудбала и да су грешке нормална ствар.”