Пређи на садржај

Предраг Гојковић Цуне

Извор: Викицитат
Предраг Гојковић Цуне (1962)

Предраг Гојковић Цуне (6. новембар 1932 — 21. јул 2017) је био српски певач народних песама, севдалинки, староградских, забавних и мексиканских песама.

Цитати[уреди]

„Преко ноћи све радио и тв станице су почеле по више пута дневно да пуштају моју песму. Нисам могао улицом да прођем. На ауто-путу су ме зауставили наши гастербајтери. Често се не би сетили ни мог имена ни презимена, него би довикнули: Здраво, кафу ми драга испеци.”


О њему[уреди]

„Певач-феномен. Тиме је све речено. Наш најбољи интерпретатор који се родио на овим просторима.”

— — Ђорђе Марјановић, вокални солиста


„Када чујем Цунетов глас, сетим се речи мога оца: "Овај уметник има свету ватру". Цунета је "света ватра" уврстила у "величанственог" српске вокалне музике.”

— — Војислав Воки Костић, композитор


„Цуне је био и остао несаломиви стуб наше популарне музике. ... Импоновала ми је његова велика жанровска ширина, коју је мало ко од наших врсних певача поседовао. Као сјајан певач, имао је и једну ману. То је била његова наглашена професионалност, коју ова средина, нажалост, не уме много да цени.”

— — Радослав Граић, композитор


„Цуне је једна изузетна личност међу певачима свих жанрова од забавне музике до опере. Он има изванредан слух, можда и најбољи од свих певача које знам.”

— — Војислав Симић, композитор и диригент


„Није довољно певати, треба певати на тај начин. Ко тражи песму, не налази. Цуне сам бива нађен. ... Пева посебно, помишљам да се обраћа Богу.”

— — Милован Бојић, професор универзитета