Порнографија

Извор: Викицитат

Порнографија је представљање људског тела или сексуалних радњи у циљу изазивања сексуалног узбуђења.

Цитати[уреди]

„До данас не знам шта је то [убиства] почело. Особа која је крива седи тачно преко пута вас. То је једина особа. Не родитељи, не друштво, не порнографија. Мислим, то су само изговори. (Џефри Дамер)”


„Феминисткиње се често питају да ли порнографија узрокује силовање. Чињеница је да су силовање и проституција проузроковали и наставили да проузрокују порнографију. Политички, културно, социјално, сексуално и економично, силовање и проституција генерише порнографију; и порнографија зависи од њеног континуираног постојања на силовању и проституцији жена. (Андреа Дворкин)”


„Моја породица живи у конзервативној средини, тако да нису могли да прихвате да се њихово дете бави овим послом јер, наравно, они то гледају другачије. Сви гледају порниће и увек је та глумица нечија сестра или ћерка. Моји су планирали да завршим медицину и постанем докторка, али мој живот је искључиво моја ствар. Родитељи то тешко прихватају за своје дете, моји још увек то не схватају али долази порнографија и код нас тако да сам сигурна да ће убрзо све бити другачије. (Чери Кис)”


„Порнографија? Гледам то целог живота и ништа ме није утицало. (Чарлс Менсон)”


„Живот се не дели на жанрове. То је ужасан, романтичан, трагичан, комичан, научно-фантастични каубојски детективски роман… са мало порнографије ако имате среће. (Алан Мур)”