Питање

Извор: Викицитат
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Питање је реченица којом се захтева добијање одређене информације која се зове одговор.

Цитати[уреди]

„Да ли би душа постојала, да ли би постојало време или не, питање је које би се поштено могло поставити; јер ако не може бити некога да се броји, не може бити ништа што се може избројати, тако да очигледно не може бити ни броја; јер број је или оно што је било, или оно што се може избројати. (Аристотел)”


„Да би се владало, није питање да следимо мање или више валидну теорију, већ да градимо од материјала који су при руци. Неизбежно се мора прихватити и окренути у корист. (Наполеон I Бонапарта)”


„Основна дужност грађанина је да се одупре и да обузда насиљу државе. Они који одлуче да занемаре ову одговорност могу с правом бити оптужени за саучесништво у ратним злочинима, који је и сам означен као „злочин по међународном праву“ у принципима Нирнбершке повеље. (Ноам Чомски)”


„Питање које ме понекад замагљује: да ли сам ја или су остали луди? (Алберт Ајнштајн)”


„Моћ преиспитивања је основа сваког људског напретка. (Индира Ганди)”


„Када се венчате, поставите себи следеће питање: да ли верујете да ћете моћи добро да разговарате са овом особом до старости? Све остало у браку је пролазно. (Фридрих Ниче)”


„У свим пословима, повремено је здраво окачити знак питања на ствари које сте дуго узимали здраво за готово. (Бертранд Расел)”


„Бити, или не бити, питање је сад. (Вилијам Шекспир)”


„Није довољно бити заузет. Као и мрави. Питање је: чиме смо заузети? (Хенри Дејвид Торо)”


Wikipedia:sr
Wikipedia:sr
Википедија има чланак под именом: