Пређи на садржај

Оливер Ивановић

Извор: Викицитат
Оливер Ивановић (2011)

Оливер Ивановић (1. април 1953 — 16. јануар 2018) био је српски политичар и економиста са Косова и Метохије.

Цитати[уреди]

„Став Владе је непромењен – мисије УНМИК-а и КФОР-а могу бити замењене само одлуком Савета безбедности УН који их је и поставио. Све друго је нелегално. Мисију шаље Европска унија коју ми поштујемо и која је наш циљ, али она нема право нити овлашћење да једнострано промени састав међународне мисије на Косову.”


„То што председник државе не може да посети Грачаницу без пратње није проблем. Уосталом, председник државе и када долази у Вршац, такође има пратњу.”


„Чини се да је тренутак да размислимо о томе можемо ли заједно кроз дијалог направити услове да се ова средина, ова територија, како год њен коначни статус буде онда када га будемо решили, може третирати као место где се евентуално може инвестирати.”


„Проблем је тежи од кипарског и можемо га упоредити са проблемом на Блиском истоку. [...] Све дипломате су ми негативно говориле о "кипарском моделу", али тврдим да ће то бити једино решење за нас - Србија са Косовом у ЕУ, када за то дође време, тако што се на Косову не би примењивало законодавство ЕУ докле год се не договоримо. И Ирска је тако ушла у ЕУ. Они [ЕУ] су већ два пута направили [преседан].”


„Кампања која се води за локалне изборе на Косову је у најмању руку чудна. Сада се Срби боје од Срба више него што су се бојали 1999, 2004. и 2008. године од радикалних Албанаца.”