Пређи на садржај

Новица Тончев

Извор: Викицитат
Новица Тончев (2014)

Новица Тончев (9. децембар 1962) је српски политичар, министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за унапређење развоја недовољно развијених општина, бивши народни посланик у Народној скупштини Републике Србије, одборник у скупштини Општине Сурдулица, бивши председник скупштине Општине Сурдулица и потпредседник СПС-а.

Цитати[уреди]

„Сада кад смо ушли у Владу, за СНС више нисмо бедници, али ћемо сигурно опет бити, јер се ближе председнички избори. То је цена високе политике.”


„Да ли било ко верује да би Дијана Вукомановић сломила један нокат или трепавицу за било ког локалног социјалисту? Лако је бити социјалиста у „кругу двојке“, а тешко је нама ван Београда да у исто време сачувамо одборнике, породицу, здравље.”


„Још нисам донео коначну одлуку, али размишљам о формирању нове политичке странке. То би, свакако, била партија леве оријентације и борила би се за права радничке класе.”


„Шта је, Београђани, не дате место потпредседника неком из унутрашњости?”


„Грађани свуда, па и на југу Србије, имају право да виде не само лепе већ и ружне стране људи који су на власти.”


„Па пошто смо кандидати за ЕУ, а екологија је на првом месту у ЕУ, моје је мишљење да треба то еколошки решити и расписати тендер за мачке и мачора који ће да лове мишеве по Скупштини.”


„Изборни процес у СПС-у је динамичан, мистериозан и неизвесан до последње секунде – баш као „Игра престола“.”


„Блокираћемо ауто-пут Београд-Скопље код Сурдулице ако још неко од директора из СПС-a буде смењен... Сурдулица је једина слободна општина.”