Пређи на садржај

Никола Миленковић

Извор: Викицитат
Никола Миленковић (2018)

Никола Миленковић (12. октобар 1997) је српски фудбалер.

Цитати

[уреди]

„Знамо да успех у репрезентативном фудбалу фали нацији. Када погледамо у прошлост, дугу годину нисмо оставили неки траг на великим такмичењима. Док остали спортисти јесу. Кошаркаши су сада освојили сребро, па одбојкашице, ватерполисти… Да не набрајам све. Нација то очекује и од фудбала који је најпопуларнији спорт на свету. Србији да фали. У реду, квалификовани смо се за Мундијал, имамо сада лепу шансу да одемо и на ЕП, али знамо да народ фали да тамо нешто и урадимо. Верујте ми да сви у репрезентацији схватамо. Могу да поручим да ћемо заиста дати све од себе да оставимо неки траг на првом следећем великом такмичењу.”


„Видите, хемија у екипи је заиста сјајна. Атмосфера је врхунска. Дружимо се свако са сваким. Старији са млађима. Та хемија нас држи заједно у неким ситуацијама када нисмо били прави и тада снага екипе долази до изражаја. То се види у неким утакмицама. Нисмо били на нивоу у овим квалификацијама, али смо добили те наизглед лаке утакмице које смо пре губили. И тај континуитет са селектором нам је стварно дао доста. Мењати селектора стално није увек решење.”


„Знате како, Србија има много квалитетнији тим него Црна Гора. То су чињенице. Не желим никога да ниподаштавам али играчи Србије су бољи. Али створио се неки притисак. Тачније, ми смо га сами себи створили тако што нисмо победили неке утакмице које смо морали. Знамо да смо квалитетни, а опет та утакмица мора да се одигра и мора да се победи. Тај гол за 1:1 је стварно био ударац. Али опет, уђеш на полувреме и Пикси нам каже ‘Момци, смирено. Победићемо ову’. Са неке стране ти даје мирноћу.”


„Живот у Фиренци је стварно невероватан. Мени је Италија првенствено променила као човека. Што се тиче културе и стила живота. Фиренца је као град, а Тоскана као регија међу најлепшим у Европи. Буквално је сваки кутак Фиренце обележен историјом. Осећа се на сваком кораку. Бити овде седам година, представља велику животну привилегију. Уживам! Почевши од историје, преко хране, климе, стила живота, до фудбала. Све ми одговара. Италија је једна од најбољих земаља на свету.”