Пређи на садржај

Николас Мадуро

Извор: Викицитат

Николас Мадуро Морос (23. новембар 1962) је председник Венецуеле и бивши потпредседник државе.

Цитати[уреди]

„Као и ви, људи Сједињених Држава, и ми Венецуеланци смо патриоте. И бранићемо своју отаџбину свим комадићима душе. Данас је Венецуела уједињена... захтевамо престанак агресије која жели да угуши нашу економију и социјално угуши наш народ, као и престанак озбиљних и опасних претњи војне интервенције... Апелујемо на добру душу америчко друштво, жртва сопствених лидера, да се придружи нашем позиву на мир, будимо сви један народ против ратних хушкања и рата.”


„То је политички рат америчке империје, интереса екстремне деснице којом данас влада, Ку Клукс Клана који влада Белом кућом, за преузимање Венецуеле.”


„Венецуела је изложена перманентној медијској агресији... да би оправдала међународну интервенцију. Знамо да је то намеравана међународна интервенција, војна интервенција за контролу наше земље. На глобалном нивоу, преко медија је кривотворен досије против наше земље да се претвара у хуманитарну кризу која користи концепте Уједињених нација да оправда коалицију земаља на челу са Владом Сједињених Држава и њиховим сателитским владама у Латинској Америци да дочепа се наше земље. Миграциона криза је, наравно, искована на више начина, са циљем да се скрене пажња са стварних миграционих криза у свету...”