Пређи на садржај

Мирослав Прокопијевић

Извор: Викицитат
Мирослав Прокопијевић (2010)

Мирослав Прокопијевић (1. новембар 1953 — 21. јануар 2019) је био по образовању географ, докторирао филозофију, сарадник Института за европске студије и директор Центра за слободно тржиште и економски аналитичар.

Цитати[уреди]

„Разни међународни нетржишни фондови пласирају овде своје програме који су били неуспешни у Африци, у постколонијалном периоду. Онда су названи транзиционим пројектима и неуспешно су реализовани у источној Европи, а сада се, коначно, то покушава и у Србији која је једина закаснела транзициона земља. Пошто им је то последња шанса да примене програме онда, разуме се, не могу да кажу да ту све иде наопако, јер би их неко питао: 'Па, што дајемо паре ако све иде наопако?' Зато се пише да све иде добро.”


„Пропагандни потез је био свакако, јер да није био пропагандни, уље не би појефтинило 15 дана пре избора. Међутим, ови Милошевићеви су то боље аранжирали, технички бар, код њих је то трајало који дан после избора.”


„И банкрот ће доћи сигурно, само не знамо тачно када. На то јасно указује стагнантан раст производње који годинама траје, и убрзано задуживање државе. Последњи пут смо се задужили по камати изнад пет одсто, колико се задужују и земље у великим финансијским проблемима попут Италије и Шпаније.”