Пређи на садржај

Мирослав Ђукић

Извор: Викицитат
Мирослав Ђукић (2017)

Мирослав Ђукић (19. фебруар 1966) је бивши југословенски и српски фудбалер, а садашњи фудбалски тренер.

Цитати[уреди]

„Титула се предаје у мају, а не у децембру.”


„Ви као тренер свима говорите да ће добити шансу. Проблем настаје када се то не деси. Али, мени не могу ништа да замере ни Ђуричковић, ни Марјановић, ни Ћирковић. Имали су прилику да се изборе. Јасно је - изборите се, никоме ништа не поклањам. Само ми је терен битан. Могу и ја да кажем да сам бољи од Муриња, али ако то терен не показује - узалуд ми. Морам да узмем ашов и у ров. Схватили су да сам доследан и поштен у томе. Ту је неки мој кључ доласка до њих.”


„Као Србин задржао сам карактер, дрчност, а од Шпанаца сам научио да будем миран, да то све иде са аргументима.”


„На тренингу сам темпераментан и фудбалери то знају. Не дозвољавам да играчи забушавају, да се понашају како хоће. Није то прекидач, па сад ћеш тренирати лагано, а у недељу си прави. Пожелеће они у неком моменту да пруже више, али ће их мозак и тело вратити у стање које су навикли. Не кажу џабе да играте онако како тренирате. Морате да учите ако хоћете да напредујете. Сви бисмо ми у неку комотност, али она нас води тамо где нећемо моћи да извучемо максимум, зато увек инсистирам на интензитету.”


„Да, Црвена звезда ме је својевремено звала да будем тренер. Нисам пристао, једном када уђете и заволите Партизан, то остаје за цео живот.”