Пређи на садржај

Милош Радовић

Извор: Викицитат

Милош Радовић (21. октобар 1955) је српски сценариста и режисер.

Цитати[уреди]

„За мене је најинспиративнији наш ирационални дух. Он је погубан по живот, убитачно оружје против људи самих, и из њега најчешће настају највеће трагедије, али као потпуна непредвидљивост, недостатак логике и здравог разума – он је право богатство за филм. Не можете очекивати против чега ће се људи побунити или шта ће волети, шта ће дозволити да им се догоди. Све је то ирационално, ништа није производ разума, логике, расуђивања. Код нас све иде из стомака, а ништа из главе.”


„Није природно, нема човек такав капацитет, поготово га немамо ми, да урадимо 30 филмова у животу. Ми смо полуирационални, нисмо бића рођена да стварају индустрију, него с времена на време, кад нам нешто занимљиво падне на памет, а не по сваку цену.”


„Када ме најближи питају да ли их волим више од Нолета.”

— на питање "када му је непријатно"


„Ми смо и даље у стању парцијалне обамрлости зато што имамо „all inclusive“ власт – све потребе су нам парцијално задовољене. У понуди имамо све, за сваког понешто, од свега помало: веру у европску будућност, сумњу у европску будућност, веру у руску будућност, страх од руске окупације, страх од мање пензије, наду у већу пензију, слободу мишљења, контролу изражавања…”