Пређи на садржај

Милош Биковић

Извор: Викицитат
Милош Биковић (2019)

Милош Биковић (13. јануар 1988) српски и руски је глумац и продуцент.

Цитати

[уреди]

„Мени се чини да Русија иде својим путем, а свет то доживљава као непријатељско понашање.”


„Мислим да човек мора имати неки идеал који је ван оквира његов желуца. Ја сам тако мислио и када нисам зарађивао велики новац.”


„Одрастао сам у земљи разореној ратом. Када сам имао једанаест година, дане и ноћи сам проводио у склоништу, док је бомбардована моја земља и мој родни град. Такву пустош никад никоме не бих пожелео. Сваким даном је све више сукоба свуда у целом свету. Сваки од њих је различит. И сваки од њих је страшан. Волео бих да сви они престану и да победи принцип љубави. Данас се против мене води циљана кампања која кроз спољни утицај ствара озбиљан преседан, бацајући сенку на суштину уметничке слободе. Резултат таквог наратива је тријумф бесмисла и пораз уметности. Почаствован сам што сам избаран да будем део „Белог лотоса“, ТВ серије коју веома уважавам, и уз колеге које изузетно поштујем. Ипак, моје учешће у њој није могуће из разлога који су ван домена културе, и ја се нећу поклањати наративу који угрожава мој интегритет. Желим да се захвалим свима који су били уз мене, а мојим колегама желим велики успех у новој сезони. Упркос свему, ја и даље верујем да уметност лечи и да може да уједини човечанство. Стога ће моја уверења и моја посвећеност уметности остати непромењени.”


„Уметност би требало да буде изван и изнад политике, јер само тако може да оствари своју сврху, а то је да комуницира са целим човечанством и да пројектује своје дарове. То је оно у шта ја верујем, мислим да је то основни услов да уметност остане то што јесте. То је борба, али борба која је вредна да се води.”