Пређи на садржај

Мајкл Даглас

Извор: Викицитат
Мајкл Даглас (2016)

Мајкл Кирк Даглас (25. септембар 1944) је амерички глумац и продуцент.

Цитати[уреди]

„О себи мислим да сам помало усамљеник, помало независан. Ја сам од оних људи који, када су болесни, воле да се склупчају и уклоне. Не волим пуно људи около. Не можете ништа учинити да помогнете.”


„Прочитао сам сценарио и помислим: 'То је добар филм, и то је стварно добар филм, дирне ме, засмејава, ово и оно.' Не бринем за део. Онда гледам ко је око мене? Ко је редитељ? Ко је глумачка екипа? И више бих волео да имам малу улогу у добром филму него велику улогу у усраном филму.”


„Крај Хладног рата гурнуо је разоружање на ниже планове већине лидера. То је софистицирано питање, што мислим да је један од разлога зашто многим људима није тако лако. Није висцерално. Није као дете које умире од глади.”


„Рак ме није бацио на колена, већ ме је дигао на ноге.”


„Ако ваш посао није узбудљив, не изазива емоције, где је изазов? Где је напредак ако увек играте на сигурно?”


„Знате ли шта је апсолутна срећа? За мене је да ујутро пробудим своју децу - ове мале комадиће невиности - да их пробудим и откријем да су тако срећни што ме виде! То је недвосмислена љубав, нема сумње у то.”


„Тешко ми је да упознам жене јер је моја гомила много старија. Знам да се за неке од младих жена које срећем, веза са мном може замислити као корист за њихову каријеру.”