Пређи на садржај

Маја Санду

Извор: Викицитат

Маја Санду (24. маја 1972) је молдавска политичарка и председница Молдавије од децембра 2020. године.

Цитати[уреди]

„Видимо државе у бољој позицији, са јачим институцијама, које су у невољи. Можете замислити колико је тешко држави са слабим институцијама попут Молдавије. И морам да кажем да је држава пре свега ослабљена корупцијом. И зато су борба против корупције и реформа правосуђа приоритетна питања за мене и за грађане. Наравно, са слабим институцијама теже је организовати ствари и испунити очекивања бирача. Али ово је само још један разлог више за потребу ових реформи, за потребу да се унапреди владавина и да се ослободе корумпирани људи који и данас покушавају да зараде новац од садашње ситуације.”


„Није битно да ли човек гледа на запад или на исток, говори румунски или руски – и први и други не воле да буду заваравани, лагани и пљачкани. Свима је потребно самопоштовање, свима су потребне економске могућности. Људи желе да могу да отворе посао и знају да порези које плаћају не постају део корупционашких шема.”


„Придњестровље је отцепљени регион, у који представници уставних власти Молдавије не могу ни да уђу. И да, Придњестровље подржава Русија. Укључујући и бесплатно снабдевање гасом, и на многе друге начине.”


Спољашње везе[уреди]