Пређи на садржај

Марлон Брандо

Извор: Викицитат
Марлон Брандо (1948)

Марлон Брандо (3. април 1924 — 1. јул 2004) је био амерички филмски глумац.

Цитати[уреди]

„У крупном плану, публика је удаљена само неколико центиметара, а ваше лице постаје позорница.”


„Не мислим да сам конструисан да будем моногаман. Мислим да није у природи било ког мушкарца да буде моногаман. Мушкарце покрећу генетски одређени импулси над којима немају контролу да дистрибуирају своје семе.”


„Ова слика ће покушати да покаже да је нацизам ствар ума, а не географије, и да нациста — и људи добре воље — има у свакој земљи. Свет не може да проведе живот гледајући преко рамена и негујући мржњу. На тај начин не би било напретка.”


„Претпостављам да је прича мог живота потрага за љубављу, али више од тога, тражио сам начин да се поправим од штете коју сам раније претрпео и да дефинишем своју обавезу, ако сам је имао, према себи и својој врсти.”


„Када лежим на плажи тамо го, што понекад радим, и осетим како ме ветар надвија и видим звезде горе и гледам у ову веома дубоку, неописиву ноћ, то је нешто што измиче из мог речника да опишем . Онда помислим: 'Боже, немам значаја. Шта год да радим или не радим, или шта било ко ради, није важније од зрна песка на којима лежим, или кокоса који користим за свој јастук.' Тако да заиста не размишљам у дужем смислу.”


„Приватност није нешто на шта само имам право, то је апсолутни предуслов.”