Пређи на садржај

Макс Пејн

Извор: Викицитат

Макс Пејн (енг. Max Payne) је измишљени лик из истоименог филма и видео игара: Max Payne, Max Payne 2: The Fall of Max Payne и Max Payne 3. Лик је измислио Сам Лејк.

Цитати[уреди]

„У земљи слепих, једнооки је краљ.”


„Једна ствар на коју можете да рачунате: гурате човека предалеко, и пре или касније ће он почети да гура назад.”


„Окрени се, иди, разнеси град. То би била паметна ствар. Ваљда нисам био толико паметан.”


„Влад је био један од оних старих лоших момака са чашћу и моралом, што га је скоро учинило једним од добрих момака. Нико од нас није био светац.”


„А сада сам хтео да је убијем - краљицу подземља која је својим новцем од дроге покушала да се уздигне мало ближе небу. Без просјачења, без мита. Знала је боље. Част међу убицама, „ми који ћемо умрети“. Обоје смо знали како ће се ово завршити: у болу и патњи.”


„Снег је падао као пепео са постапокалиптичног неба, али то је било напољу. У Доновом ресторану ће се ускоро захуктати.”


„Прошлост је зјапећа рупа. Покушаваш да побегнеш од ње, али што више трчиш, то све дубље, страшније расте иза тебе, њене ивице зевају за твојим петама.”


„Нисам могао ништа да урадим. Био је мртав. Могао сам то закључити по празном оптужујућем зурењу његових очију.”


„Живот је био добар. Сунце залази у слатком летњем дану. Мирис свеже покошених травњака, звуци дечије игре. Кућа преко реке на страни Џерсија. Прелепа жена и девојчица. Остварење америчког сна.”


„Ако мислиш да ништа не може доћи до тебе, лажеш себе.”


„Ајнштајн је био у праву. Време је релативно у односу на посматрача. Када гледате низ цев пиштоља време се успорава, цео ваш живот прође, сломљено срце и ожиљци. Останите уз то и можете живети цео живот у том делићу секунде.”


„Говорите шта хоћете о Американцима, али ми разумемо капитализам. Купите себи производ и добијете оно што плаћате, а ови глупани су платили за неког љутог гринга без осећаја да знају шта је добро од лошег.”


„Како ја то видим, постоје две врсте људи, они који проводе своје животе покушавајући да изграде будућност и они који своје животе проводе покушавајући да обнове прошлост.”