Кристофер Нолан

Извор: Викицитат
Кристофер Нолан (2013)

Кристофер Едвард Нолан (30. јул 1970) америчко-британски је филмски режисер, сценариста и продуцент.

Цитати[уреди]

„Понекад користите објективан приступ да бисте прошли кроз ствари, а понекад субјективан, што вам омогућава да пронађете емоционално искуство за публику.”


„Сваки филм мора имати свој свет, логику и осећај који се проширује даље од тачне слике коју публика види.”


Никола Тесла је био светло у том мрачном добу. Пред његовим изумима сви су били неми. Неки су га мрзели због тога, али сам сигуран да су му се сви дивили, ма колико то признавали или не. Свесни су његова величина и моји јунаци у филму.Откриће да је његова магија стварна, а не трик, истовремено их поражава и фасцинира.”


„Свиђа ми се Америка јер се тамо сви највише плаше да ће нешто пропустити. У Европи су сви сумњичави, не желе да губе време. Нико неће гледати твоју траку. У Америци ће то увек неко да погледа, чак и помоћник помоћника.”


„Прављење јефтиних филмова је уметност само по себи. Морате научити да користите своја ограничења. Сваки снимак мора бити тако добро осмишљен и увежбан да не треба да се понавља.”


„Одрастао сам на стриповима о Бетмену. Верујем да је од свих стрипова о суперхеројима овај психолошки најреалнији.”


„Још од детињства ме занима суштина снова. Увек сам био фасциниран идејом да док спавате, ваш мозак може да створи цео свет снова, убеђујући вас да је све то стварно.”


„Не користим мобилне телефоне или е-пошту. Захваљујући овоме, имам времена за размишљање.”