Пређи на садржај

Илхам Алијев

Извор: Викицитат
Илхам Алијев (2023)

Илхам Хејдар оглу Алијев (24. децембра 1961) азербејџански је политичар. Он је четврти по реду председник Азербејџана.

Цитати[уреди]

„Прихватили су ме уз информацију, која је званично потврдила да ћу ја буквално за пет месеци напунити 16 година. Прва година студија је најодговорнија. Једна ствар се говори у Бакуу, сину првог секретара Комунистичке партије Азербејџана, а друга - у Москви, у потпуно другачијој средини и то у тако младом узрасту. Али нисам разочарао оца, био сам добар студент у институту, а затим и на постдипломским студијама.”


„Ја верујем у срећну будућност Азербејџана. Уверен сам да ће наша земља наставити да се развија и јача. Демократија у Азербејџану ће се даље развијати, биће обезбеђени политички плурализам, слобода говора. Наша земља је постала модерна држава. Са циљем да се постигне све ово, у Азербејџану мора много тога да се уради. Али за све то, и прерастања Азербејџана у модерну државу неопходно је, пре свега, у земљи наставити политику Хејдара Алијева.”


„Оно што се дешава и шта може да се деси у Нагорно-Карабаху и свим окупираним земљама је наша унутрашња ствар. Ниједна међународна организација или држава не може да се меша у наше унутрашње ствари.”