Пређи на садржај

Иво Јосиповић

Извор: Викицитат
Иво Јосиповић (2012)

Иво Јосиповић (28. август 1957) је хрватски композитор, правник и универзитетски професор и политичар.

Цитати[уреди]

„Имам добру вест – у Хрватској више нема политичке опструкције привредне сарадње са Србијом.”


„Врата нису затворена према Србији. Хрватска политика се не мења, иста је – политика сарадње и пријатељства, али увек треба имати партнера. Чињеница да нисам отишао на инаугурацију је управо саставни део те политике, јер отићи након изјава које су пале била би погрешна порука, како нашој јавности тако и јавности у суседним земљама.”


„Тамо се заиста десио холокауст над Јеврејима, геноцид над Србима и Ромима и стравични злочини према Хрватима, неистомишљеницима режима, припадницима антифашистичког и комунистичког покрета, симпатизерима Народноослободилачког покрета и многим слободољубивим грађанима, који су се супротстављали усташко-фашистичком режиму.”

— о Јасеновцу


„С Николићем немам никакве односе осим што повремено читам његове необичне изјаве.”


„Сви имамо навике и традиције. То је начин комуницирања који је у Србији уобичајен, а у Хрватској није и као такав га треба и прихватити.”


„Усташка змија не спава... Она није на поду, не пузи, није ни она од 1941-1945. без обзира што се неки попут маскенбала облаче у усташке униформе или стављају сличне знакове на „Фејсбук“ странице, веб-странице и одређене штампе, и без обзира што се спектакуларно одржава миса за усташког поглавника Анту Павелића.”