Зинедин Зидан

Извор: Викицитат
Зинедин Зидан (2013)

Зинедин Јазид Зидан (23. јун 1972) је бивши француски фудбалер и репрезентативац кабилског порекла и доскорашњи тренер шпанског гиганта Реал Мадрида.

Цитати[уреди]

„Мој отац нас је научио да имигрант мора да ради дупло више него било ко други, да никада не сме да одустане.”


„Понекад не знам шта ме обузима током утакмице. Понекад једноставно осећам да сам се преселио на друго место и да могу да додам, постигнем гол или прођем поред свог маркера по жељи.”


„Плакао сам јер нисам имао копачке, али једног дана сам срео особу која није имала стопала.”


„Без оклевања, Роналдо је најбољи играч са којим сам икада играо. Имао је такву лакоћу контроле. Био је број један. Сваки пут када сам тренирао са њим, видео сам нешто другачије, ново, лепо. То је оно што разликује доброг играча од изванредног играча.”


„Мислим да је Погба фантастичан играч. Највише волим то што он може све. Он је комплетан играч који такође зна да постигне гол јер не презире да се гура напред. По квалитету фудбала је изванредан.”


„Освојио сам много награда и веома сам срећан због тога, али нисам најбољи играч на свету.”


„Победа је посебан осећај, без обзира колико пута победите.”


„Мислим да није могуће поредити различите историјске периоде у фудбалу, тако да је бесмислен сваки покушај да се упореди садашњи Реал Мадрид са оним у коме сам играо – у свакој ери историје и у фудбалу постоје добри и лоши тренуци.”


„Отац ме је научио да странац, имигрант, мора да ради дупло више од осталих, да никада не сме да одустане.”


„Одмазда се мора казнити, али без провокације нема одмазде. Прво, треба напоменути да је дошло до провокације. Крив је онај који је провоцирао.”


„Свако ко воли фудбал мора да воли Бензему.”


„Фудбалер који не уме да чека замену не може бити велики фудбалер.”