Пређи на садржај

Емануел Макрон

Извор: Викицитат
Макрон (2017)

Емануел Жан-Мишел Фредерик Макрон (21. децембар 1977) је француски политичар, економиста и тренутни председник Француске и су-кнез Андоре.

Цитати[уреди]

„Брегзит су гурали одређени људи који су предвиђали лака решења. Брегзит нам је показао једну ствар – а ја у потпуности поштујем британски суверенитет говорећи ово – показао је да они који су рекли да можете лако без Европе, да ће све проћи врло добро, да је лако и да ће бити много новца , су лажови. Ово је тим пре што су отишли ​​сутрадан, па нису морали да се снађу.”


„Патриотизам је сушта супротност национализму.”


„Никада нећемо напустити Ирску или ирски народ шта год да се деси, јер је та солидарност сама сврха европског пројекта.”


„У политичкој дебати често себи постављамо питање нашег идентитета. Али наш идентитет никада није изграђен на ускогрудости, или на именима или скучености.”


„Господине председниче, даме и господо министри, господине градоначелниче Београда, драги Београђани који сте дошли у тако великоме броју, драги пријатељи Срби и Французи који сте се окупили вечерас у овој лепој прилици. Хвала вам господине председниче на изванредном дочеку. Хвала вам свима што сте дошли у толиком броју...”