Пређи на садржај

Драган Бујошевић

Извор: Викицитат
Драган Бујошевић (2014)

Драган Бујошевић (15. јануар 1954) је српски новинар и генерални директор РТС-а.

Цитати[уреди]

„Изгледа да ће СПС извршити самоубиство, то јест Мира Марковић ће самоубити СПС.”


„Мислим да овај покушај ДСС-а и Г17 плус да узму више власти него што им припада на основу резултата избора превазилази границе доброг укуса и суштински јесте захтев за укидањем вишепартијске демократије и слободних избора.”


„Наши политичари једноставно све могу. Могу да нас доведу у ситуацију да помислимо да се у следећих сто година неће руковати, а онда ће они после тога да седну загрљени и пију рујно вино, да се смеју и да кажу: у, ал' смо одиграли ово. Они све могу и ништа ме од њих не чуди.”


„Грађанин може да не плати претплату, а РТС треба онда да ангажује те утериваче дугова, судске извршитеље и да плати те трошкове унапред парама које нема, да би ти извршитељи за шест месеци или питај бога када да наплате то што грађани треба да дају РТС-у. [...] У Хрватској, ако не платите ТВ претплату, не добијете плату, блокирају вам плату. Зато је наплата у Хрватској 98 одсто.”


„Од шест часова ујутро до поноћи на Првом програму РТС-а има само три сата репризног програма. То су наше старе серије, које и даље имају највећу могућу гледаност. Имамо мање реприза од великог британског Би-Би-Сија, чији је буџет више од педесет пута већи од нашег.”


„Дајући новац РТС-у, Ви чувате национално благо: све радијске и телевизијске снимке серија, драма, концерата, музичких записа, документарних серијала, преноса историјских скупова, разговора с нашим најбољим научницима, уметницима, спортистима, забављачима... Плаћајући претплату, Ви финансирате и рад Симфонијског оркестра, Биг-бенд оркестра, два народна оркестра и наших хорова... Знамо да је за велику већину вас 150 динара [месечно] много новца. Зато Вас молим да нам верујете да га не разбацујемо.”