Пређи на садржај

Дејвид Суше

Извор: Викицитат
Suchet (2006)

Дејвид Суше (2. мај 1946) је енглески глумац познат по свом раду на британској сцени и телевизији.

Цитати[уреди]

„Уопште нисам био религиозан дечак, моје преобраћење је дошло касније 1986. године, али када сам био млад, открио сам да су људи рекли да уживају да ме слушају како читам у капели, и апсолутно ми се допало. Како сам одрастао, када сам постао глумац, замолили су ме да читам одломке за разне радио емисије и слично. Када сам постао хришћанин и први пут сам прочитао Библију као верник – читајући нешто што ми је дало мој поглед на свет и сочиво – открио сам да је то најнеобичнија збирка литературе и формирала је мој начин гледајући свет. Схватио сам да је Библија обликовала западну цивилизацију и помислио сам шта боље да оставим иза себе? Шта је са најважнијом књигом на свету која се једва чита, иако је светски најпродаванији?”


„Не желим никога да преобратим. Није на мени да то урадим. Али моја вера ме је натерала да ценим важне људе и везе, и дала ми је поглед на свет какав раније нисам имао. Чак и ако не успем сваки дан, увек ћу имати сврху којој тежим.”


„Сањам о улози, али се бојим да сам можда престар за њу. Одувек сам желео да играм Наполеона.”


„Поаро је јединствен морални компас. Када га гледате, стичете утисак да је свет савршен, да вам ништа не може угрозити у његовом присуству. И у најдраматичнијим сценама публика се са њим осећа сигурно. Можете бити потпуно сигурни да ће све што он уради на крају бити исправно.”