Пређи на садржај

Генадиј Зјуганов

Извор: Викицитат
Генадиј Зјуганов (2020)

Генадиј Андријевич Зјуганов (26. јун 1944) је руски политичар.

Цитати[уреди]

„Белоруски народ је довољно разборит да направи прави избор. Све ове године сте се кретали у добром правцу. Да, било је потешкоћа, проблема. Кризе су погодиле и вашу вредну земљу, али сте кроз њих прошли са мање губитака.”


„Да, Русија има интересе у вези са бившим совјетским републикама на својим границама, укључујући Украјину. То су интереси мира и добросуседства, мирног и достојанственог живота грађана, економског развоја, културне сарадње.”


„Ми чврсто знамо да народи Русије и Украјине не желе рат. Такав рат би такође био у супротности са фундаменталним интересима Европе. Али изгледа да владајуће силе Сједињених Држава то желе.”


„Морамо, свакако, удахнути у срца становника вишенационалне Украјине спремност да се одупру опасним играма западних сила и њихових послушника у Кијеву. Дошло је време да заједно устанемо да осујетимо њихове подле и опасне планове.”


„Русија се коначно удаљава од погубног идолопоклонства Запада... Време је да покажемо свој карактер у Донбасу. Окружени смо ланцем непријатељских држава. Немогуће је да се даље повлачимо. Запад мора да осети решеност Русије да брани себе и своје пријатеље.”


„Ствар мира на нашој планети ће увек бити угрожена све док присталице агресије имају руке на мачу. Дошло је време да се испуни мисија коју Руси сувише добро познају из искуства и чврсто кажу „не“ сваком међународном рату.”