Пређи на садржај

Војислав Жанетић

Извор: Викицитат

Војислав Жанетић (3. новембар 1963) је српски сценариста.

Цитати[уреди]

„Не знам да ли има шансе да се све то догоди, да се ова земља практично уразуми, јер ми имамо једну врло несрећну историју, ми смо сви живели у једном великом вртићу – Титовом. У међувремену, '80. године нам је васпитачица у вртићу умрла и ми још увек кукамо за њом.”


„Ми још увек живимо у једној бајци – добар део становништва се током дана еутаназира "Сулејманима" и осталим турским серијама, Гранд шоум итд.”


„Када политичар изађе испред микрофона, не излази један човек него три. Ево на пример Ивица Дачић - наступа приватно, као председник партије и као председник владе. То су три човека који имају три различите агенде, а понекад и три различита мишљења. Ми појма немамо с ким причамо од њих тројице. Исту компликацију имамо и са демократама [ДС]. [...] Што је најгоре, понекад ни они не умеју да примете кад који [од њих тројице] треба да прича.”


„У време док смо желели да постанемо Европа наступио је нови колонијализам. Нико није рачунао да можеш да будеш колонија усред Европе. Шта си друго него колонија када ниједан штампани медиј није у твом власништву, када два пута више увозиш него што извозиш [...]. Уз то, готово све што се извози је у власништву страних компанија. Што се каже - дупло голо.”


„Пропаганда није да ли је нешто истина већ да ли је уверљиво. [...] Људи су изгубили векове верујући у погрешне ствари. Људи више желе да верују него да знају, јер за знање треба да се ангажује мисаони апарат.”