Пређи на садржај

Владимир Петровић Пижон

Извор: Викицитат
Владимир Петровић Пижон (2010)

Владимир Петровић Пижон (1. јул 1955) је бивши српски фудбалер, а садашњи фудбалски тренер.

Цитати[уреди]

„Ми често нисмо имали шта да обучемо. Ја сам до 17. године носио само тренерку. Панталоне сам почео да облачим тек кад сам дошао у Звезду. Добијали смо паре за превоз – 12 динара. А штоф коштао седам-осам динара. Мораш да купиш метар и десет да би ти направили панталоне. Па онда да би имао панталоне идеш пешке на тренинг.”


„Никад у историји клуба неки пионир није добио храну од клуба. Мени су дали. Ту где је сад зграда Спортског друштва, ту су биле клупске просторије које смо звали „барака”. Свлачионице и једна просторија за ручавање. Многи су млађи играчи били сиротиња, знате колико је то значило. Све је то Миљан осмислио. И сад замисли, ја пионир, седим за столом са првотимцима. Прво те срамота, чекаш да устану, да оду, па да седнеш. Онда ме Џаја зовне: Дођи, сине, слободно, седи овде. Тога се сећам као јуче да је било.”


„Сећам се да сам имао десет пута већу плату од кеве. Али нису ми све давали. Увек део ставе на књижицу. Бринуо клуб о нама, водио се рачуна о сваком играчу. А од прве плоче водио сам другаре из краја у чувену пивницу код Вуковог споменика, тамо испод Театра. Ту је музика била, ту смо излазили.”