Пређи на садржај

Вилијам Хауард Тафт

Извор: Викицитат

Вилијам Хауард Тафт (15. септембар 1857 — 8. март 1930) је био амерички политичар, двадесет седми председник Сједињених Америчких Држава, десети председник Врховног суда САД и лидер конзервативног крила Републиканске странке на почетку 20. века.

Цитати[уреди]

„Поред права на слободу, право својине је најважније индивидуално право загарантовано Уставом и оно које је, уједињено са личном слободом, допринело развоју цивилизације више од било које друге институције коју је успоставио људски род.”


„Председник тако у потпуности представља своју странку, која обезбеђује политичку власт својим обећањем народу, а цела влада је толико идентификована у главама народа са његовом личношћу да га чине одговорним за све грехе пропуста и извршења. друштво у целини. Ово би било смешно да понекад нема озбиљних резултата. Председник не може да натера облаке да пада киша и да кукуруз расте, не може да учини добро пословање; иако када се те ствари десе, политичке партије приписују заслуге за ствари које су се на овај начин десиле. Он нема моћ државног законодавства, које покрива веома широку област и које је у много чему много ближе срећи народа од Савезне владе.”


„Добробит фармера је од виталног значаја за добробит целе земље.”


„Сви смо ми несавршени. Не можемо очекивати савршену власт.”


„Ако је хумор сигурност наше расе, онда је то углавном због инфузије ирског мозга у амерички народ.”