Вернер фон Браун

Извор: Викицитат
Вернер фон Браун (1964)

Вернер Магнус Максимилијан фрајхер фон Браун (23. март 1912 — 16. јун 1977) био је немачко-амерички ракетни инжењер и конструктор ракете V-2, којом је у Другом светском рату бомбардовано Уједињено Краљевство.

Цитати[уреди]

Ракета је функционисала савршено, осим што је слетела на погрешну планету.”


„Основно истраживање је оно што радим када не знам шта радим.”


„Све у свемиру се повинује законима физике. Ако познајете ове законе и поштујете их, свемир ће се према вама понашати љубазно. И немојте ми рећи да тај човек не припада тамо. Човек припада где год жели да иде - и добро ће му бити када стигне.”


„Можемо лизати гравитацију, али понекад је папирологија огромна.”


„Оно што тражимо на сутрашњем путовању је заиста кључ наше будућности на земљи. Ми ширимо ум човека. Проширујемо овај Богом дани мозак и ове Богом дане руке до њихових крајњих граница и од тога ће цело човечанство имати користи. Цело човечанство ће пожњети жетву.”


„Не можемо бити изложени закону и поретку универзума, а да не закључимо да иза свега тога мора постојати дизајн и сврха.”


„Моја искуства са науком довела су ме до Бога. Они изазивају науку да докаже постојање Бога. Али морамо ли заиста запалити свећу да бисмо видели сунце?”


„Искрено научно подржавам представљање алтернативних теорија о пореклу универзума, живота и човека у учионици науке. Била би грешка превидети могућност да је универзум био планиран, а не да се десио случајно.”


„Обим знања напредује апсолутно невероватном брзином, а истраживачу се стално стављају на располагање нови алати који су раније били не само недоступни, већ често нису ни сањали.”


„Наука, сама по себи, нема моралну димензију. Исти лек који садржи отров који лечи када се узима у малим дозама, може да убије када се узима у превеликој количини.”