Пређи на садржај

Алексеј Наваљни

Извор: Викицитат
Алексеј Наваљни (2011)

Алексеј Анатољевич Наваљни (4. јун 1976 — 16. фебруар 2024) је био руски опозициони лидер, политичар, правник и антикорупцијски активиста.

Цитати

[уреди]

„Ако одлуче да ме убију, то значи да смо невероватно јаки. Морамо да искористимо ову моћ, да не одустанемо, да се сетимо да смо огромна сила, коју потискују ови лоши момци. Не схватамо колико смо заправо јаки. Једино што је потребно за тријумф зла је да добри људи не чине ништа. Зато немојте бити неактивни.”


„Веома лоше мислим о Јединственој Русији. Јединствена Русија је партија корупције, партија лопова. А дужност сваког патриоте и грађанина наше земље је да се побрине да ова странка буде уништена.”


„Ми — Русија — желимо да будемо нација мира. Авај, мало ко би нас сада тако назвао. Али хајде да бар не постанемо нација уплашених ћутљивих људи. Од кукавица које се праве да не примећују агресивни рат против Украјине који је покренуо наш очигледно луди цар.”


„Све има цену и сада, у пролеће 2022. године, морамо да платимо ову цену. Нема ко да то уради уместо нас. Немојмо „бити против рата“. Хајде да се боримо против рата.”