Пређи на садржај

Џорџ Лукас

Извор: Викицитат
Lucas (2009)

Џорџ Лукас (14. мај 1944), је амерички филмски режисер, сценариста и продуцент. Најпознатији је по својим филмовима из серијала Звездани ратови и онима о Индијани Џоунсу. Један је од најнезависнијих и финансијски најуспешнијих режисера и продуцената америчке филмске индустрије.

Цитати[уреди]

„Радост је саосећање. Радост је давање себе неком другом, или нечему другом. И то је врста ствари која је по својој суптилности и нискости много моћнија од задовољства. Заглавите се на задовољству; ти си осуђен на пропаст. Ако тражите радост; наћи ћеш вечну срећу.”


„Свако има избор да буде херој или не буде херој сваког дана свог живота… и можете или помоћи некоме, можете бити саосећајни према људима, можете се према неким људима односити достојанствено – или не. И ... на један начин постајете херој, а на други начин ... ви сте део проблема. И ... то није велика ствар, знате; не морате да улазите у џиновску борбу ласерским мачем и да разнесете три свемирска брода да бисте постали херој. Мислим - то је врло мала ствар која се дешава сваки дан у вашем животу.”


„Звук је пола искуства у гледању филма. Зато ме мучи лоша репродукција звука у многим позориштима и већини домова.”